37 weeks

37 weeks tu tinggal tunggu hari ke mommy2??? Biasa nya lahir cun brpa week sih...???

15 Balas

37wees tu istilah doc dah selamat untuk melahirkan. Seeloknya baby lahir 38weeks - 39 weeks.. Ni doc swasta cakap sebab nak elak 40weeks baby dah overdue byk kes tmakan najis dan komplikasi ect

37w tu boleh bersalin dah dan dikira cukup bulan, anak first 37w, anak kedua 38w, anak ketiga 37, anak keempat ni taktau brapa week, tggu sakit jaa, sekarang dah 30w5d 🥰

3y ago

maksudnye kalau sudah masuk 37w tu..kena standby je lah ye..tunggu sakit kontraksi dtg ehh.Walau anak ke 4 tetap risau sbb husband n wife pjj.Mcm mana nak tahu kemungkinan kalau dah masuk 37w tu kalau dah nk bsalin..perut akan merase mcm mane ek

Msuk 7 bulan pon dh boleh bersalin sis just bby pra matang lah klau keluar 7 buln tu . 37 w tu dh 9 bulan . Bila2 masa je tu sis .

5y ago

Oooh...mcm tu... Maklum sya kan firts mngdung jdi phitungan pkai mnggu masih tak paham😃😃

37w dh lega sbb baby dh full term.. Jd bila2 nk bersalin pun xrisau dh..

Sama la sis, sy pon 37 weeks blum ada lg ne tanda2 tapi debaran kian terasa🤭

Saya bersalin ngam ngam 38 minggu

38w kalo mcm sy elective czer memang doc sarankan dlm minggu tetsebut

38w 6d..masih menunggu hari jgk.. Hrp baby mommy keluar xlebih due..

mmg tggu hari pun..kdg2 ikot bby tu jgk nk klua awal ke x..

5y ago

yup..smoga di permudahkn semsa besalin nanti😊

Saya anak first 37week