Cirit sampai buasir

36weeks ni tetiba dia buat cirit 2-3 hari dah sampai terkeluar buasir tak kecut dan sakit takleh bawak bincang..cemane nak suruh dia kecut masuk balik..first time kene sampai sakit mcm ni sekali

5 Balas

Sama mcm sy haritu..nk ckp cirit birit xjuga...Sbb lawas je..tp berak2 kerap shari 2 3 x smpi kuar buasir..harini dah 37w da...Dia jd susah nk berak pulak..Perut memulas mcm nk berak sgt..tp xboleh berak...buasir tu sy tolak sendri jee msok balik..Dok btapa kt jmban pon laupon xberak dia keluar juga..mgkin bby da trun n menekan bawah tu kan...Risau juga nk bslin nnti teran tkuar skli..harap2 dmudahkn sgala urusan..due 16/6

3w ago

bila tolak keluar semula..nak nak bila nak berak lagi fuh berpeluh

selalunya kalau cirit birit kerap, nurse mintak terus ke hospital takut jd dehyrate, tambahan pula salah satu ciri nk bersalin jugak tu😅 cuba cari ubat utk buasir kat klinik@farmasi

3w ago

Saya dah bagitahu doktor,dapat air garam je 😄

Sama lah tpi x cirit just sejam tu 2 kali nk membuang🥲 sehari lebih 6 kali rasanyaa smpai la buasir last2 kk bgi ubat charcoal ngn air oren dlm 2 hari okay dah

2w ago

doktor bagi saya air garam je untuk tak dehidrasi..saya pun setiap kali makan kene membuang kalau tak perit buasir kalu bengkak balik

Guna Hurix Haemo Cream, ada jual di Watson's.

sis dah cuba sitz bath?

3w ago

dah..untuk surutkan bengkak je sekejap..kalau nak hilang terus,kena konsisten buat