baby terasa di atas perut

34w 5d today 28/10 baby saya masih aktif menendang dan terasa dia bergerak dn berputar. Normal ke saya terasa dia suka berada di atas perut di usia dia 34w ni orang kata baby dh mula turun tpi setiap pagi ptg bila dia bgn terasa penuh je ruangan atas perut kalau tk tak terasa dia dkt bwh perut tpi terasa kaki dia menendang di atas perut haish rasa sakit terkjut duduk diam diam dia tendang 😂

5 Balas

sama la sis...baby saya skrg pon aktif bkn main pg dgn ptg asyik tendang² je maybe nak memudahkan urusan saya bila kena tick 10x gerakan dia kot hehe mlm kurang la sikit...#30w6d

Sy 31weeks 6 hari dah... Dia kurang aktif.. Kadang2 pikir mcm2... Tp bila sy gonyang perut kan.... Dia mcm baru jaga dari tidur... Normalkah mcm tu... Dia ada hari jugak.. Aktif

nak Tanya kalau baby kurang tendang xpi gerak dia kerap kira jgak kan

7mo ago

Boleh jugk tu rasanya sebab dia kira masih aktif ibu cubalah usik usik perut tu sikit carik kaki dia baby saya aktif sebab saya suka usik perut guna 1 atau 2 jari carik kaki atau tgn dia 🤭

Normal je. 36 weeks tu dah turun duk celah kangkang

7mo ago

Okay noted terimakasih ye 🥰

normal