34weeks 5days

Hai korang,nak tnye mmg normal ke dah hujung2 ni baby kurang gerak. Means movement ckup 10kick. Tpi bila dia tendang tu dah tak rasa kuat.tapi bila sye tekan perut terasa je dia gerak2, problem nye siang dia slow je, masuk malam dia punye aktif lain mcm.. #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

Sama. Saya skrg 35minggu. Lambat nak genapkan 10kali gerak tu. Tapi bila malam aktif. Kadang risau juga. InsyaAllah normal kot. Masa checkup ada tanya dgn nurse. Nurse cakap sb ruangan dalam dah sempit.

8mo ago

Tapi apa pun, waktu checkup kena sentiasa bertanya pada nurse. Kdg kita tak tahu kan apa apa jadi. Sy selalu tanya je nurse. Kalau langsung tak rasa gerak. Walau dah cuba minum air sejuk atau makan manis manis. Tu kena alert lah. Risau juga. 😂

Sama. Baby kurang gerak, gerak tp seloww. Malam la baru aktif juga. Tp movement cukup juga 10 ehe.

8mo ago

Btul tu.siang dia tdo mybe,mlm je bru dia aktif kemain🤣🤣🤣

sya pergerakan baby makin aktif.. tapi kerap mengeras jela...

8mo ago

Sye masuk malam waktu nak tidur tu mula la dia start aktif.. siang dia slow sikit..