33 minggu berapa bulan

33 minggu maksud berapa bulan ya ? Ada ke yg baby nak kluar awal time 33 minggu ni scara normal..? Blh kongsikan ? #bantusharing #1stimemom #trimester3

2 Balas

33weeks baru dlm 8m+. Boleh jd bersalin awal kalau ada masalah pre-eclampsia or masalah2 lain sis. Kalau ikut due date biasa akan dikira sampai 40weeks/41 weeks. Paling cpt & selamat baby lahir mesti atas 36weeks maknanya jantung & paru2 baby janin dah betul2 matang.

kawan saya bersalin 33w, berat baby 2.6kg.. alhamdulillah, normal.. sekarang dah setahun anaknya