HB MAKIN TURUN 😅

32week 5 days..cek up 2 minggu sekali..makin lama HB makin TURUN..td 10.2 momies² yg perna Alami..apa momies buat/makan untk naik kn HB dgn cepat??

11 Balas

sama la..hb sy pon mken lme mken trun..dri 12 mse awal skrg dh 31 weeks hb 10.2..hri2 dh mkn jambu batu, buah naga n oren..tpi x naik pon hb..still 10..tpi mgu lpas sy kne puase n minom air gula..lpas minom air gula msok jumpe nurse checkup..skali tgk hb naik 11.2..ajaib..haha

Saya pernah drop dri 11+ ke 9+.. saya amalkan buah delima.. makan hari².. dgn kurma cina.. Alhamdulillah...mmg terkejut sbb naik mendadak.. dri 9.9 naik 11.4.. nnti cuba try..mana tawu kut rasi mcm sy☺️

Hi mommy, saya hb turun jugak tapi sebelum pergi checkup saya makan jus mamariam satu sudu lepastu makan kurma 3 biji. Alhamdulillahh dah dua kali checkup hb saya naik dari 10.5 ke 11.5 dan pagi tadi 12 🥰

saya mula makan obimin hb tk cantik lepastu tukar zincofor lepastu last tukar iberet baru okay tapi kena makan setiap pagi baru bangun2 tidur tu terus makan dari 10.6 naik 11.2

hai mommy. sy rasa mcm tk layak je jawab sbb hb sy mmg rendah setiap kali pregnant sampai kene ambik cosmofer/inferon untuk backup tp itupun tak naik jugak 😅

Saya mkan ubat tambah darah dengan vitamin C amway . Sy da try mcm2. Ni je jalan . Naik 11.0 .

obimin+aicd folic minum dengan air jus oren atau sunquick tanpa letak gula

ni dah nk bsalin pon ...dia dok 10.3 ja..😅😅😅

hb sy pun makin turun. doc suh makan zincofer 1 pagi, 1 mlm.

2y ago

ok dh naik 12.3

skrg brpa..da nk dekat due la kn..Sy pon still 10.3