Assalammualaikum ibu² .siapa ad pengalaman baby kecik dlm kandungan? 32w4D... Scan td 1.5kg jer...😭

2 Balas

waalaikummusalam, sy 2nd baby doc detect baby kecik 3 minggu.. air ketuban, umur semua okey tp kecik.. sy 37w baby 2.4kg je dia kata.. so doc )decide nk induce sbb dah cukup minggu.. tp alhamdulillah sy pujuk baby kata mami xnk induce , adik keluar lah.. pg esok doc cek mmg dah ada bukaan 3cm so xjd induce.. alhamdulillah esoknya lagi pkol 530 pagi dia kuar 2.58kg 😅 ibu byk kan sunning dn grounding.. tgk seminggu ni mcm mana.. in shaa allah mungkin akn ada progress..

masa lahir anak frst 5 thn dulu anak sy kecik je .. masa scan 2.2kg .. tp bila lahir 1.61kg je rupanya . cukup bulan apa semua .. 38w mmg dah kena induce sbb dr ckp anak tak membesar dlm perut .. alhamdulillahh membesar bila dah lahir dgn jayanya