Lenguh peha

31week asyik lenguh peha, baby suka mengeras. rasa macam terik sangat perut. kaki pun dah start bengkak. perut dah mula turun ke bawah. normal ke ?

5 Balas

harini pegi beraya semua tgur perut dah jatuh..xlama da dorg ckp..sy pon 31w juga..xkn laa nk bsalin dah..risau juga..xd psiap ape2 pon lg...Harap2 tidaklaa..Biarlaa ckup bulan...Xckup bulan tkot mcm2 hal pulak kn....klangkang da sakit...xle nk jln laju da...nk bgun dduk siksa..pstu kerap kejang kaki pulak skg..azab nyaa rasa dia..smpi ke tapak kaki laa dia kejang..tulang punggung pon da skit2...

3mo ago

moga dmudahkn sgala urusan kita

Samaaa. Perut rasa berat ke bawah pastu mengah. Takleh berdiri lama sgt kaki jd bengkak, sakit tumit, lenguh kaki. Bila baby mengeras memang sakit rasa. Tak selesa nak buat kerja atau duduk. Mudahan baby lahir cukup bulan. Aaminn.

3mo ago

iye...Raya ni mgkin badan penat..bby pon stress kt dlm...Keras2 perut sakit jadinya..sakit kt tulang punggung...Duduk bring serba xkena...mngeras je dia..harap2 bslin ckup bulan..

Boleh tau mcm mana ye nk tau baby dh turun bawah? Saya pun 31 weeks juga. Dh 2 minggu scan baby dh berpusing dkt laluan. Tp lately ni rasa baby makin active and kerap sakit pelvis je. Baby mengeras tu rasa mcm mana ye?

3mo ago

rasa tak selesa , perut rasa tegang. pastu perut nampak macam bonjol.

sama kita awk bby mula megeras lepastu rasa jgk mcm bby dh kebawah sikit

Normal

3mo ago

sy ank yg sblmni siap pegi urut lg..Lega sglaa cramp2 kt klangkang semua ilang...kalau tidak nk bjln pon susah..lg kejang2 kaki truk sgt...lps urut ringan bdn