Sekadar luahan brg2 baby xbeli lg xmampu nk beli..sy suri rumah suami gji kecik jer..pnt hdp ssh ni

12 Balas

My husband pun gaji kecik, and semasa sy masuk 3 bulan sy tetap juga nak kerja sbb nak beli brg bby sikit2 itu oun melalui on9 shja sbb lbih murah. Brg bby almost 89%. Sbb msh bby jd beli brg stakat mana yg mampu and ikut kemampuan. Brg2 bby termasuk sy utk confinement xsmpai pun 1K. Bagi sy biar sy lelah mencri duit asalkan brg bby complete. Husband pun ada tlg sikit2. Jgn mengeluh. Ni dh masuk 30mnggu msh juga giat nak kerja sbb msh perlukan duit. Bukan bby shja diperlukan belum termasuk komitmen lain spt kereta, bill2 and lain2. Susah @ senang smuaNya perlukan kesabaran. Smsa mengandung besar ujian kami 2 husband tp sy kuatkan semangat utk bersabar and berdoa. One fine day bila dh melahirkan mmg rezeki itu akan dtg tak putus2. Percayala.

3mo ago

sy xleh keje sbb terkene alahan teruk..sy ni dah kerap kene p kk dan hospital..sbb tu terpaksa berhenti..doakan jer sy mana tau ada doa2 yg makbul tuk kami kan

sekadar nasihat.. sepatutnya sjak awl pregnant pun dh bleh menyimpan sikit²... atau beli barang² baby sikit demi sikit.. cari lh barang 2ndhand ke, kt bundle ke.. kdg ada je org nk bagi free².. mintak kat ipar duai ke, sedara mara ke, kot² diorang ada baju² lama anak diorang... sy pun pernah mcm awk, tapi cara sy, sjk tahu pregnant, sy survey barang baby kat shopee je .. pastu cari yg murah,, beli time sale.. sy suka beli barang kat shopee momo house,, kebanyakan barang semua murah².. barang² besar mcm bath tub, babycot, carseat, stroller, semua sy beli 2ndhand je..

3mo ago

betul tu. sejak tahu pregnant la kena belajar menyimpan ni. nanti anak lahir, tiba2 susu habis la, pampers habis, anak demam la itu ini la. kalau takde simpanan, macam mana tu

zmn pkp dlu sy pregnant.msa tu suami x krja sda..no income..duk d kg dan duit simpnana sikit2..sy bli baju2 baby yg secondhand..org jual lelong sbb baju baby ni akan pkai skjap ja so msh nmpk elok lg..dan beli yg btl2 perlu..even bedung baby pn sy x bli msa tu..so sy bedung baby pkai tuala ja. sabun laundry baby pn sy x pakai.basuh bju baby tnpa sabun ja sbb baby x la kotor btl kn.dah sebulan bru sy cuci pkai sabun.tu pn pkai daia

saya 6 bulan baru cari barang baby tu pun beli murah murah je kat shopee dan makcik saya ada bagi baju anak dia juga semasa nb cuma saya tambah sikit je barang baby tak banyak nak beli barang baby ni dorang cepat membesar pakai ape yang ada je . saya pun suri rumah harapkan duit suami je . selebihnya saya save bajet tu beli barang pantang dengan berurut je . pape pun saya doakan semoga dipermudahkan segala urusan sis 🫰

Semoga Allah tambah rezeki puan sekelurga. In shaa Allah baby lahir nanti lagi banyak rezeki untuk puan sekeluarga. Saya kerja ada gaji sendiri pun saya beli murah2 je sis. Ada prelove, ada yang kat fb orang bagi2.. Saya ambil je. Bukan sebab x mampu tapi mula2 ni x perlu barang mewah2. Sederhana je. Janji cukup semua. Dari awal saya dah survey.. Skrg saya 31weeks saya dah siap semua.

sama saya pun dah 32w barang baby 90% dah siap. masa dapat tau mengandung saya beli sikit2 setiap bulan. nak beli selagi gus guna duit yang banyk. saya pun suri rumah hanya bergantung gaji suami... yang penting kita kna bijak berbelanja n planing. semoga awak dimurahkan rezeki. sempat lagi beli barang sikit2 tu sementara nk cukup hari.

buat solat sunat 2 rakaat..minta pada Allah....insyaAllah..Ad rezeki nnti utk baby...sbb sy pun suri rumah ank4 nk masuk 5...itu je cara sy boleh buat....minta pada Allah...hanya Allhbyg mah kaya utk memberi.....tpi ken betul2 yakin...Allah takkan buat hambanya kecewa....

sama sy pun start beli dlm 18w kot sebab first rasa tendang dia.. dlm hati rs bimbang tkut awal sngt.. beli sikit2 sekali keluar beli 1baju je.. skrg sama mcm awk 30w 90% dh siap barg.. sy pun surirumah juga.. sy doakan smoga ada rzeki lebih utk awk & baby

Saya pon suri rumah, betul mcm sis dkt atas cakap. Kena survey dari awal mengandung, biar la org kata kita beli awal. Daripada lambat2 nanti baru nak cari mmg sakit. Saya byk beli bundle jgk, yg jual romper rm2.5 sehelai pon ada. Goodluck sis.

saya beli baju baby kat tiktok live bundle murah2 je sehelai RM2/3 rompers 4 helai RM10, then join group baby preloved ramai jual barang newborn murah2. jangan mengeluh ya semoga murah rezeki & boleh start beli basic2 je dulu🤗