Berat naik

20 weeks hritu timbang dkt KK 67kg , hrini 23weeks sje timbang kt rumah naik 4kg 🤦🏻‍♀️ adoi smggu lgi nk checkup kt KK , agak aagak misi bebel tk ? Kne mnum air gula kali kdua ke ? 🥲

6 Balas

Kalau berat naik mendadak mmg misi bebel sikit tu sis..hihi..sy dah nak masuk 6 bulan skrg berat dah turun 6kg. Dr & misi x bising sbb baby mmbesar pun elok je. Sy start buka buku ari tu sangkut gdm. So now gdm on diet. Best juga ikut saranan nutritionist tu. Makan 6x sehari tp berat x naik byk & bacaan gula pun terkawal.😊

1y ago

So far utk sy berat maintain nurse & dr xde bebel lg sis. Mgkin sbb masa buka buku sy overweight sikit so kalau berat x naik, xpe kot. Tiap kali appointment dgn dr, dr buat scan & growth baby pun ok. Mgkin sbb tu la kot dr ok je berat maintain tu. Tp dr tanya juga la ada selera makan ke x. Dr risau kalau ibu xde selera mkn nt nutrisi kurang pula utk ibu & baby..Hihi..jgn risau sgt la sis. Kalau nurse bebel pun kejap je tu😜 Moga dimudahkan urusan sis ye😊

sy naik 4kg dlm mse sbuln..misi ckp telan gajah sekor..sy on bp tkut sawan..now 31 week kli k 4 repeat on bp..maybe lepas ni on lgi bp slgi x beranak..😂

saya pon Naik 4kilo Dan kena Bebel .. kena minum air gula Dan control makan

1y ago

maintain xpa .. jangan Naik berkilo macam saya 4 kilo sebulan 🤣

saya naik lebih 200g dari sepatutnya pon mcm dah kena bebel sikit huhu.

Sis makan apa berat naik ? Saya sampai dah 5 bulan maintain 60 je

1y ago

Saya kuat manis , setiap hari manis coklat air manis juga saya makan

kna mnum air gula n cek bp..sy dh besa hadap😂