2 Kali Scan Bayi x Denyut Jantung..n Tdk Membesar

2 Kali Scan...1st Scan...Minggu 8....Dr Ckp Bayi Dlm Kandungan Xda Denyut Jantung....2nd Scan...Still Sma Xda Dnyut Jntung...n bayi xmembesar...spotting n pndrahan xde lg....but Dr ckp mybe missed miscarriege...sape pernah alami mcm ne...? Baby korng mcm mna? Dr ckp pe...? Risau sgt2....berhrap brlaku keajaiban...baby okay je dlm kandungan... #firstbaby #ingintahu #seriusnanya

4 Balas

Sy pun sama.. Bru aja scan 8weeks..doktor kata xdpt kesan jantung.. Kena pantau lg 2 Mggu sebelum D&C.. Mcm mna ye.. Boleh ke kita mnta doktor tangguhkan utk scan lepas sebulan.. Sy dh tlampau risau.. Sy 1st preggy pernah keguguran.. Nie preggy kali kedua.. Sbb sy xda tanda2 bleeding.. Elok aja bby dlm perut

4y ago

@Rien Hanna Sptutnya ikut trikh last period 13w dh...tp miscrge 8w....stlah 4 kali scan...

sama mcm sy sis.. sy bru je complete misscarriage 6/2 ritu tepat2 12w janin turun sndiri, 3x berturut2 scan janin xde jantung and janin xmembesar, ni kandungan kedua sy, first pun gugur jugak.. tp alhamdulillah Allah bg sy rezeki cpt, skrg sy dh lekat balik.. hrp2 kali ni baby sihat jela.. fobia pun ad 😞

4y ago

slps kguguran kdua..brapa awk tgu untuk lekat balik?

saya pun mengalami perkara yg sama dengan sis skrg ni. tp ada org nasihat saya, mungkin scan tu x nampak sbb perut kite tebal ke apa ke. so org tu nasihat saya tunggu je dulu. selagi belum 12w tunggu je. biasanya kalau org perut tebal ni 12 week + baru nampak.

4y ago

Sya dh complete miscarriege....4 kali scan...still 8 minggu...n sptutnya dh 13w....baby ttap xmmbesar..n dyutan jntung pon xde...sya masuk wad...dmsukkan ubat ntuk kluarkn janin...sbb tkut jangkitan lain plak yg jdi...Sy Redha..xde lg rezeki...Doakan Smoga sy cepat lekat lpas ne...

first pregnant Sy gugur sbb kantung kosong xde bby. scan 6w.8w.10w.12w tu dkt pakar hospital pon sama je result. kantung besar 7w shj. mmg xde bleeding. tunggu 2 minggu utk natural keluar kantung tu. kalau xde kena cuci.

4y ago

sya complete miscarriege...xkna cuci..dr bg 2 option msukkan ubt or cuci...sya pilih msukkn ubat...