Pendarahan

2 hari lepas saya bleeding keluar darah fresh. Titik2 tapi kalau kumpul 4 5jam dia akan jadi tompok besar permukaan pad tak tembus. Dah pi emergency pac, doktor kata darah tu tak banyak pun. Bila scan kantung ada, janin ada tapi samar2 kalau ukur size baby dah 8 weeks xada heartbeat lagi. Dr kata itu threaten miscarriage, atau tengah implementation baby tgh growth, ataupun kandungan tak menjadi. Semuanya 50/50...dr suruh balik, bedrest, p scan lagi 2 minggu. Saya tanya dh Dr bila darah akan stop, dr kata xakan berhenti suruh pantau je darah tu selagi tak penuh pad n kalau dh banyak sgt sampai keluar something dan pnuh tilam then pergi hospital terus. Skrg darah masih lagi keluar tapi titik2 je tak penuh pad, tak ada rasa krem, cuma rasa mcm perut rasa angin2 n kentut2. Saya sblm anakyg 1 dah pernah miscarriage tp tak pernah yg turun darah gini. Siapa pernah ya mcm ni, ada harapan ke baby ok? tlg bg kata2 semangat juga....

1 Balas

ada mntak ubat kuat rahim tak sis? bedrest bnyak²... folic asid mkn jaa mcm biasa sis.. in sya allah.. semoga Allah permudahkan urusan sis..

1mo ago

ada saya mintak duphaston. Da mkn 3hari tapi darah turun juga. Amin..