Anak umur 3 tahun suara serak

2 hari lepas anak saya selsema dan batuk. Dah bawa gi kilinik. Sekrg suara dia serak. Mcm mana nak hilangkan suara serak dia. Kesian tgk.

2 Balas

kalau ank sy batuk atau ad masalah mcm ni..sy memg akan ltak tuala basah je kt leher dia..cpt hilang sbb radang dh x de..xperlu mkn ubat ap pn..tips ni memg kami satu kluarga amalkan..dewasa pn blh amalkan..insyaAllah berkesan,.lilitkan kawasan leher..jgn bg tercekik..bg manja2 gitu..sbb xnk bg kering kawasan leher tu..nk tahu berkesan atau x .immediately batuk berkurang..cuma take time u sembuh luka/radang pada leher..cuba laa

Ala siannya. Dia sakit tekak tak? Kurangkan bercakap n stop ais sama sekali. Boleh cuba bg air nanas tanpa ais atau madu.

7mo ago

air nanas pernah sendiri ya?