need help

2 bulan yg lepas balik kampung, pjalanan berejam duduk dlm kreta dengan cuaca panas, peluh, jadi nye melecet tepi peha sbb pntis.. so start tu da x pakai pntis lngsung.. mula2 sapu nappy cream pureen, ok tapi naik bjik putih2.. pergi klinik, tunjuk dkter, dkter bagi cream germacid utk sapu.. makin ok, then pakai semula pantis sbb rasa dah ok tu.. pakai ke klinik utk check up.. balik tu, jadi balik melecet nye.. masih continue apply cream dari dkter.. tapi mcm dah xde beza.. kulit makin gelap dan hodoh.. dan ade bjik2 putih tu.. erm ade mommy yg brpengalaman camni ke..? apply ape..? x sure nk continue beli cream tu atau cmne.. penat asyik berkain batik kt rumah.. pntis pn lama dah x pakai.. please mommy.. tqia ek.. ~ 20w6d

2 Balas

Nape x pkai panties jenis seluar tu sis ? Sye start preggy da x pkai jenis biasa tu sbb peha mmg senang melecet. So far utk sye suai and ok je bila da tukar jenis panties tu. Bila melecet sye pkai bedak kaler merah tu packaging dia, nama ape lupa pulak.

4y ago

agnesia ke..? ade juga try sblm letak nappy cream.. tapi mcm x ok.. erm da hodoh da kulit nye.. da hodoh, gelap plak tu.. aduhai..

Sapu vaseline.. Sy kerja pakai skrit.. Sy sapu vaseline sebelum keluar, mmg x melecet..

4y ago

ok ok .. tq mommy 💕