Nak bertanya 9w

2-3hari ni kerja asyik bangun duduk and banyak berjalan, perut rasa tak selesa cramp semacam lepastu keputihan jadi warna kuning tiba2 keluar. Ada masalah ke dengan kandungan? Perlu ke pergi check dan scan. Risau

2 Balas

Kalau boleh elakkan pergerakan banyak dan berterusan begitu pada awal kehamilan. Saya akan bedrest kalau rasa cramp. Dan akan rehat 5 minit untuk tak buat pergerakan berterusan. Pengalaman saya, jika saya terlalu aktif, ya keputihan banyak dan ada bertukar warna ke brownish dan juga hijau. Saya terus jumpa doktor. Klu kuning, saya pernah alami sblm hamil, jd saya tak risau. Jika puan tak biasa warna kuning dan nak sahkan kandungan ok ke tak, buatlah pemeriksaan doktor. Lain orang lain pengalaman kehamilan.