muntah susu

2-3 hari ni baby kerap muntah susu. Tengah BF pun boleh muntah. Nak kata over feeding baru je menyusu 10 min mcm tu. Takkan dh kenyang. Walaupun sikit2 je muntah tu tapi risau jugak la. Sesiapa ada pengalaman atau tips elak baby muntah? #21days

8 Balas

Samelah saye. Pon tak tahu kenapa . Ada baca kt fb katanya flow laju. Apa yg saye buat mnyusu tu saye tinggikan kepala dri dada dan perut dan jaga sedawa dia. Saye akan tepuk dlm 3 -4 minit. Dukung letak kt dada dlu sblom baringkan . Bg susu turun . Saye buat makin kurang muntah

4y ago

Mungkin la. Tp lepas anak saya sebulan dah kurang muntah nya. Sekarang dah 3 bulan start pandai sendawa sendiri

Anak no 3 sy kerap camni..tak feeding pun boleh muntah. Da bawa ke doc dan doc kata x de apa mslah melainkan kalau keluar tu membuak²

4y ago

Haah. Ni masa baby umur sebulan. Sekarang dah ok😊😊

Kalau terlalu kerap muntah baiknya bawa ke klinik ya puan. Tapi sebaiknya usahakan sendawakan baby selepas menyusu..

4y ago

Masa umur sebulan haritu je problem muntah ni. Sekarang dah 3 bulan dia sendiri sendawa lepas susu😊

Sendawa kan baby Masa tengah menyusu tu then sambung balik. Baby saya dulu macam tu lah. Lama2 akan elok sendiri

4y ago

Oh faham2. Thanks ya🙏

Kena sendawa kan baby. Bahaya muntah. Takut tersedak

Sendawakan baby

Tak sendawa kan ke?

4y ago

Sendawa je. Tp tetap muntah

Qe