tips utk ibu2 yg bakal bersalin bby first

1.jgn angkat punggung 2.ikut arahan doktor.bile suruh teran,baru teran.klau x nnty tkoyak byk. 3.teran mcm nk berak.sampai tkluar najis pun xpe.nnty dktr cuci. xyah malu, sbb tu teknik teran yg btul. sye dlu x kena gunting pun wlau pun anak besar 3 kg. 4.mkn sikit utk tambah tenaga sblom bersalin. 5.jgn mnjerit sbb nnty hilang tenaga nk teran. 6.suruh suami urut bhgian blkg pinggang utk kurg kn sakit cntraction. 7.smentara nk tnggu masok labour room tu, mse dlm wad ,rjin2 kn bjalan, bgi cpt bukaan . sye dulu mse tgh mndi dlm bilik air kt wad tu, sempat lgi buad ketuk ketampi.tapi buad berape yg mmpu jelh. jgn pkse bdn pulak. 8.byk kn bdoa,selawat n zikir . semoga tuhan permudah kan semua nya. goodluck ibu2 ????

1 Balas

Tips bguna walaupun ni third pregnancy..😍😍..tq for sharing..