Ingin Tahu Hai . Kandungan saya insyaAllah bakal masuk 22 minggu. Saya ingin bertanya dua soalan .

1.Bolehkah saya makan nan cheese? 2.Perlukah saya risau tentang gerakan bayi saya ? Hal ini kerana cuma kadang2 sahaja saya merasa perut saya dicuit dari dalam tapi tidak kerap . Terima kasih sudi menjawab pertanyaan saya. 🤗

4 Balas

Saya pun 22minggu sis. Ada hari saya rasa baby gerak rancak. Ada hari tak rasa pun gerak tu. Saya pergi scan sbb tak sedap hati tapi alhamdulillah masa scan tu kemain rancak dia dlm berpusing pusing dlm perut padahal saya tak rasa langsung pergerakan dia. Jadi, sis jgn risau. 22minggu baby kecik lagi & tak perlu monitor pergerakan baby. Tapi kalau nak sedapkan hati sis pergi je scan. Biasalah kita kdg2 overthinking 😊

10mo ago

Ouh . Semoga dipermudahkan sis . Saya insyaAllah 27/10.. 🥰

1. boleh je. Nan cheese takde yg half cooked kan 2. tak perlu sebab awal lagi. nanti time kena rekod tu kena risau kalau tak cukup tapi InshaAllah cukup

11mo ago

Terima kasih banyak puan atas jawapan puan ... 😍

nan cheese tak salah🤣 tak patut. tggu 27weeks ke atas bru risau

11mo ago

Hehe. Terima kasih banyak sis.. 🤭

1. Boleh Makan 2. Jgn risau. Normal. Nnti baby 7 bulan bru kira gerak

11mo ago

Terima kasih kerana sudi memberikan jawapan 😍