19 weeks

19 weeks today, but belum rasa pergerakan baby lagi.

125 Balas

Normal tu puan. Kadang baby tu dah gerak, cuma kita je yang tak perasan. 19 weeks tu halus je dia gerak. kalau kita berehat baru rasa. Kalau sibuk buat keje memang tak rasa. Doctor kata kalau perut tebal memang tak rasa. As long as kita g scan okay, alhamdulillah. Yang penting 28 weeks tu kena Kira gerak betul-betul.

2y ago

time tgh rehatkan badan dngar degupan jantung baby

saya 19 weeks 5 days.. dah nampak dia bergerak.. tgok perut saya dok naik turun.. x pasti lah tgn ke kaki ke atau part body dia yg lain.. tapi ramai yg x tahu saya pregnant.. bila saya ckp dah nak masuk 5 bulan.. ada yg ckp x nampak perut pun 😅 ada juga yg bnyk kali tanya baby saya membesar okay ke sbb diorang ckp kecik sgt nampak.. tinggi saya 153cm.. berat 40kg

sy pun xrasa lagi gerakan..dah 19 week 2 day...ni anak yg ke 7...semalam scan nmpk aktif je baby gerak cuma x terasa je...doktor kata kulit perut saya tebal.

2y ago

sama sy sis baby ke5 Harini sy 19w 3d☺️

sy baru je doktor tanya semalam masa kt hospital. baby gerak hari ni? sy ckp mcm belum rasa je doktor. lps tu doktor ckp 17W dh. x akan x rasa baby gerak? sy tanya balik doktor, macam ner nk tau baby dh gerak? sy anak 1st. tapi xde jawapan. mcm ner nk tau baby gerak nt macam mana ye?

Saya pon da 19weeks tp x rasa movement baby. Tapi kdg2 perut mengeras. Kdg2 sebelah kiri, kdg2 sebelah kanan. Dia keras kt area kepala and kaki baby. Itu tanda baby berpusing ke?

1y ago

Sama dgn sy..bila tdo mengiring baby lari ke tepi perut dan kdg2 bila baring perut rasa mengeras je..

sy dah rasa. hehehe mmg kerap.. dia rasa macam angin lalu.. kekadang rasa macam dia jentik jentik.. heheh

2y ago

Betul, best pulak rasa dia bergerak😍

baby first tp 2bln lebih sy da rasa dia gerak. skrg nie 19 weeks 2 days mcm xreti diam asyik menendang je. especially start pkul 9 mlm. last night smpai 1.30 pagi masih menendang2. risau juga nk tido, tkut dia xselesa dlm perut tu menendang je. overthinking 😵

anak prtama ke ?sama la kita dh 19w gak... almdulilah dh rasa bb gerak dri awl 3bulan mgndung, xkerp brgerak tpi lau skli dia brgerak wat kan saya asik trkejut je.. rasa grkan dia trlalu kuat

2y ago

same.. paling epic kalo sy bru bgn tdo.. lps tu lapa.. fuhhh.. vibrate woo perot.. 😅 terkejot memule rupeny dy yg tgk menendang..

Sy dah rasa first kick masa mggu 16 tapi bila sy baring je. Kalau sy berdiri atau duduk, sy tak rasa. Skrg pon minggu 19, sy tak rasa lau sy tgh duduk. Sy baring dan letak tangan kat perut, cakap2 dgn dia baru sy dapat rasa gerakan dia.

normal mommy..sy dlu 20 week br rs .pestime dia pusing tu..perghh .rs mcm dia langgar tulang belakang je..dia ms buat pusingan ..lelm br rs smooth n ok je dia gerak..tp xtwla orglen rs mcmne ms first bby..ms sy dlu rs mcmtu😅✌🏻