16/6/20(admit ward)

17/7/20(7am) induce ubat 1.5mg.. Lepas 2 jam tak ada effect, pukul12 tghari contraction dtg terus 5minit sekali.. 12.30 cek jalan(4cm).. Tolak ke LR, masuk LR, contraction hilang.. Drip induce air, ni yg paling seksa, mcm nk pecah perut. Merayu2 dekat nurse, nk operate.. Pukul5,cek jalan br 6cm.. Tapi disbkan terlampau sakit, 6cm sy start teran till fully n bersalin. 5.40 selamat bersalinkan bby boy, berat 3.51kg.. Bersalin tanoa jahitan, Alhamdulillah. Walaupun sakit, bila teran bby keluar meluncur laju. Sakit semua hilangg #37w(GDM ON INSULIN)

2 Balas

Alhamdullilah, tahniah puan, senang jaga dlm pntng bersalin tanpa jahitan

Alhamdulillah