boleh beri kata2 semangat tak ibu2 smua..

12w2d.. msh mual dan muntah.. bdn lemah je..mlm2 nk tdo dh start sakit2 bdn.. kiri kanan tk bleh.. ada masa kaki seram2 sejuk.. gelisah.. pkr mcm2.. pkr nk cpt scnd trim tp risau kalau blarutan lama alahan ni.. hmpir down.. tp rasa ksian kt bby.. tau yg dia tk slh..kuat tk kuat pd dri kita.. pnh tpkr bkn2.. perlukan kata2 smgat sb pjj dgn suami jgk.. please ibu2... berikn dorongan dan smgat.. terasa hari2 tu mcm lmbt je nk msuk fasa 2..#pleasehelp

6 Balas

Saya bila sakit sampai tahap menangis..rasa down..lepas tu saya cari semangat balik.. kesian kat baby, kita kena kuat.. Alahan tu nanti akan hilang bila sampai masanya nnt dia hilang.. sy cuba macam2 jenis makanan untuk kurangkan alahan.. makanan masam je boleh masuk stakat ni..kalau yg manis2 mesti muntah.. skrg boleh makan buah oren, jambu batu dengan mangga.. buah tembikai muntah buah naga pun keluar balik.. bila makan buah masam2 baru perut selesa.. dia ikut badan masing2.. kuatkan semangat ya demi baby 😁💪🏻 tak lama tu nak msuk fasa 2..sabar sikit je lg..