pergerakkan baby

11 weeks ada x ibu mengandung yang dah rasa pergerakkan baby dan rasa jantung baby dalam perut?

15 Balas

Harini genap 11minggu baby. Baru semalam cek dekat hospital, Alhamdulillah my first baby dah cukup sifat. Joyful sgt tengok baby gerak gerak masa scan. Tangan kaki dia gerak gerak. Boleh nampak jantung berdetik juga. Saya tak rasa pergerakan baby tapi bila perut rasa tak selesa tu saya tau mesti baby yg bergerak 😂 In shaa Allah bila dah masuk 16 minggu boleh rasa sendiri pergerakan baby dalam perut. Take care ya mommy hehe.

2y ago

bestnya dah scan... sy lambatnya nak scan.. dah x sbr 🤧

11 weeks baby dah gerak sbb masa saya scan mmg nmpk jelas dia gerak angkat kaki smpai terkangkang, tangan pon gerak. Cuma kita tak rasa dia gerak. Masuk 16 weeks rasa gerak halus mcm bubble2 dlm perut. Time 18-21 weeks skrg ni makin kuat dia gerak. Smpai naiklah kulit perut saya ni hahah ngelembung2 tgok 😍

klu scan dah nmpk gerak2 tu…klu rasa gerakan x kot…sbb masih kecil……..kadang angin pun rasa mcm baby gerak……klu nak kepastian yg gerak tu baby……kene tunggu besar sikit lah…. Klu jantung baby…x bleh rasa..kene g scan..tgk denyutan jantung…..

5 minggu dah boleh dengar jantung dear. Pergerakkan lebih kepada week 20 boleh rasa! Tapi dalam scan 12 lebih jelas boleh lah tengok dia buat silat kung fu semua

2y ago

5 minggu dah ada jantung ke?

sy start 12weeks rase pop² kdg²... tp skrg dia kerap mengeras... smpai bonjol² pert ni ha.. tp bonjol kecil lagi la.. tp bleh rase n nmpk bonjol tu... 😅

Sya dlu blum lgi , msa dh msuk 15week gerak halus bru ada, jantung bby tu msa 11w takda pula rsa😅suami kdang nk sngat dngar bby kdang ada dngar bunyi

Sy 12 weeks. Kdg rasa mcm ada bubble popping bawah rahim. Xsure indigestion atau bby😂 tpi sy pecaya tu bby 😂 sbb masa scan dia dh ckup sifat

kalau scan mmg baby gerak..but kalau pergerakan di perut belum nampak lg sbb baby kecik lg kan

18 weeks bru dpt rse mcm sy. sbb first pregnancy jd tk thu beza tu dsebabkn baby ke bukan haha

13w 5days dh rasa. hrini dh 18w lebih mmg dia gerak godek2 je hri2😵‍💫😂