Kongsikan brand berkualiti dan bagus untuk newborn

1-pampers 2-susu 3-botol susu 4-bottle sterilizer 5-warmer 6-tisu basah 7-detergent baju baby 8-sabun bottle and etc 9-stroller 10-carseat 11-sabun/syampoo/lotion mandi 12- minyak 13-cream baby 14-bedung #ingintahu #newmom1stbaby

12 Balas

1.Huggies,mamypoko,molfix..tapi depends on baby jgk..kena try n error..sy suggest skrang blh apply free sample. 2.Ank first dulu minum S26 dlm 4 kktak jgk hbs sblum susu badan btul2 kluar.dah ada susu bdn trus Df.. 3.Avent & tommi tippee..skrang shoppe ada bg live voucher rm15..beli kt live bnyak seller jual barang baby..dapat murah.. 4.Guna air panas 5.Guna airvpanas 6.Mana2 brand ok tp pilih yg xda pewangi 7.sy dah try ankku,nappikleen n pureen..stakat ni best anakku..bau lembut.. 8.Mana2 brand pun ok yg sesuai utk botol baby 9.Banyak brand yg ada pilihan..tapi sy slalu tgok live QQ baby shop..diorang punya stroller mcm best n murah..sy dulu beli sweetcherry.. 10.mana2 pun ok..beli yg boleh duduk sampai 3,4 tahun 11.sy pakai johnson jer.tapi klau nak bagus cari yg organic. 12.minyak mastika bayyini..yuyi panas utk baby. 13.nappy cream sy pakai sudo cream..sampai anak 3 thn ni msh setia ngan sudo cream..sapu jer esok hilang. 14.bedung beli yg besar..muslin swaddle bamboo..kain lembut..besar..anak sampai 3 tahun blh buat selimut..hihi

Soal brand yang berkualiti dan bagus ni subjektif untuk semua orang. Yang ni personal list saya punya ya. 1) Applecrumby, Petpet 2) Kalau awak tanya berkenaan susu formula, no specific brand sebab susu formula kena try and error. Tiada istilah susu yang mahal tu paling, susu yang murah tu tak bagus. Nope, kena ikut penerimaan baby. Setiap baby lain2. Tak sama. 3) Heorshe, Philip Avent, Tommie Tippee, Hegen, Dr Brown 4 & 5) Anak saya jarang guna botol jadi saya beli brand Samu Giken. Pricely wise and convenient. 6) Any organic wipes such as Applecrumby, Offspring, Happikiddo 7) Any brand: Applecrumby, Offspring, Bzu Bzu, Pureen, Pigeon 8) NUK 9) Joie, Bugaboo, Mimosa, Chicco, Nuna 10) Kooper 11) Cetaphil, Sebamed, Aveeno, Pigeon botanical natural, Mustela, Applecrumby, Offspring 12) Tak pakai 13) Tak pakai 14) Organic bamboo swaddle from any brand

12mo ago

Most welcome😊 Happy listing 😄

based own experience 1- diapex (mesra poket, as long as u change the diaper regularly, no need tunggu smpai pampers penuh). 2- xberani utk suggests as every infant has a different body/tummy condition. u hv to try and error. klu nk cuba juga, cari yg mudah dpt, beli small pack to test 1st. but dktr/nurse will advise for direct feed 1st, lebih selamat. 3- Avent, tommee tippee, MAM. 4- tak beli, rendam dgn air panas for awhile, then dry dkt rack sahaja. 5- tak beli. 6- any brand yg xde fragrance 7- top light blue bottle (1 whole fmly can use) 8- any brand 9- ikut budget. 10- ikut budget. 11- anakku, fiffy. beli small pack 1st. tapi nb no need to use much. not good for their skin. 12- yuyi, telon. 13- nappy cream? sudocream 14- any brand. yg penting kain lembut. prefer beli dkt kedai terus.

12mo ago

thank you for ur opinion☺️

1 - Bb diapers 2 - kena try & error 3 - disney feding bottle. 4 - tak beli, guna air panas 5 - tak beli, guna air panas 6 - pureen warna oren & Bzu Bzu 7 - sabun pakaian baby Bzu Bzu 8 - sabun sunlight aloe vera. terpulanglah nak beli brand lain. semua brand ok je. 9 - any brand 10 - any brand 11 - cetaphil wash & shampoo, one set sebamed, lotion bzu bzu 12 - minyak telon Plus My Baby 13 - sebamed 14 - any brand. jenis kain lembut. ada yg suka corak plain or fancy2. banyak jual kat shopee cotton buds & cotton ball perlu juga. saya cuma bg suggest.

1: Huggies 2: Susu Nan ( yg ni ikut baby punya kesesuaian) 3: Botol susu: MAM ( boleh basuh atas bawah) 4: Bottle Strerilizer: guna air panas je 5: Warmer: authumz 6: Tisu basah: Pigeon ( no fragrance) 7; Detergent baju baby: Applecrumby 8: Sabun bottle: tak kesah brand 9: Stroller: Babyzen 10: Carseat: Joie 11: Sabun/Shampoo baby: Pigeon & mustella 12: minyak: minyak yuyi & minyak telon 13: cream baby: sudocream 14: bedung: tak ingat, beli kt mothercare (yg pntg material organic cotton)

1)huggies air soft (baby kulit sensetip) 2) sbb lahir Bb kurang, sy start dgn similac (ini depend pd baby mcm mana ya) 3) Mam ( anak kerap kembung better amik anti colic) 4) rendam gn air pns je 5) xada.. 6)offspring 7) anakku 8)offspring 9)crolla airswift 10)crolla 11)anakku 12) bayini mestika 13) sebamed 14) any brand Pape pun kena try & error..kdg2 anak org ok..anak kita x.. terutama susu & pampers..

1) NB - off spring & apple crumby 2) susu - awak sendiri kena try and error. setiap penerimaan baby kita tak sama 3) apa2 brand pon awak boleh pakai. bagi saya semua okay je. 4) rendam air panas je if awak nak panaskan susu. xperlu warmer. 5) sama mcm brand pampers 6) mana2 brand detergent baju awak boleh pakai. 7) yang ni pon sama. nak pakai sunlight yg putih pon xdk masalah.

MY LIST: 1- Applecrumby & Offspring 2- need to try and error. Lain baby lain penerimaan 3- pigeon wide neck, tommee tippee 4- Avent 6- Offspring 7- Applecrumby & Offspring 8- Offspring, Applecrumby & Pigeon 9- Chicco 10- Chicco 11- Offspring 12- Offspring, yu yee, telon 13- Offspring, Cetaphil, Sebamed 14- organic bamboo/ 100% cotton any brand as long as soft for baby skin