Nurul Fazirah, Malaysia

Mommy to be..soon Sept 2019?

About Nurul Fazirah

Param & Pilis by Nawal
Hai momies and bakal momies semua..sy nak let go Gel Herbal ni...Harga Asal RM48....xtermasuk pos...nak let go RM30 xtermasuk pos...fungsi sebagai param dan pilis..blh la bpantang sndiri nt..xperlu am
..read
thumb image
demam
Salam momies..sy tgh bpantang...baby Day 15...sy tgh demam...blh x bg baby susu badan?
Blh je sis.. sy ritu demam selsema..sy bg juge bby susu... Tp klu sis rs was2 sis g klnik jmpe doc tnye doc blh ke x?? N ubt apa sesuai tuk mkn ..sbb bf ank.. mcm sy..sy g klnik dlu doc bg ubt dgn tny
..more
contraction
Assalamualaikum...siapa pernah lalui mcm sy..bukaan br 2cm....contraction mcm nak bsalin da....doktor bg ubat suntik kat punggung...bg kurang sakit n relax bby supaya sng bby cri laluan
Wsalam.. Mommy kena kuat ye.. Ubat tahan sakit tu lalok sikit.. U kena rilex and save energy.. Mlm ni or subuh nnti bersalin la tu.. Congrata sis..
air selusuh
Bila bole start minum?
VIP Member
Bila dh sakit
protein dlm kencing
Hai momies semua...currently 32w..review doktor td...doktor detect protein dlm kencing...kena refer pakar...ada momies sini pernah alami??
Better rujuk pakar.. all the best, mommy!
morning sickness
Momies..skrg tgh pregy 32 mggu...normal ke pembawaan mcm awl preggy dl..mabuk2...mkn xda selera...rasa mual ...😣
Ada ssetengah org mcm tu sis.
minyak kelapa dara
Hai momies....sy skrg dah 30 mggu...belum start minum mnyk kelapa dara...mmg xlepas d tekak....ada petua lain x...
VIP Member
Minyak kelapa dara ni x minum xpe awk, sy pun xpnah minum, takat buat sapuan kt perut je. Minum air kelapa xpe. Sy ada terbaca doc pnya artikel, apa yg ditelan semua turun ke sistem pencernaan, bkn ke
..more
hampir terduduk
Hello momies..skrg preggy 29w...td hmpir terduduk jatuh..syukur tgn sempat tahan ke lantai dl..tp tkejut juga...perlu ka pergi scan BBY?
Kalau tak sakit perut, or takda bleeding, baby should be okay. Pantau kiraan kick dalam tempoh 12 hours tu.
masa bersalin
Masa nak bsalin nt...perlu ka bawa mandian bby?
Mse msuk LR x perlu bawa mandian. Biar dlm beg ja. Tp mmg jarang bby mnd kat hspital melainkan kena tahan lama..
minyak kelapa dara
Mommy monmy....Bila bole start minum minyak kelapa dara?
Sy mnum mse kandungan 6month.
Ada yg kata elok minum minyak kelapa dara. Anak keluar bersih. Tpi ada sesetengah kata tak oke. Sebab kulit bahagian bawah kita lembut bagaikan kulit tauhu. Bila doktor nak jahit susah. Sebab lembut s
..more