Kaki saya mcm ni kenapa

Yg Sy bulatkan tu warna putih dlm dia gatal rasa nk korek jee🥲..dulu kulit ni keras kecil sekarang makin lama makin besar Dan keras Dan ada warna putih tu gatal dalam..bila saya picit rasa sakit..boleh tahu ini apa..mcm mna nak buang??sapa pernah ada pengalaman mcm sy#bantujawab #bantujawab #bantujawab

Kaki saya mcm ni kenapa
2 Balas

foot corn ni.sy da pernah kene.saket sgt.sampai tak boleh berjln.sbb die da jd besa.sy pegi klinik.doc potong & korek & buang die punye akar tu then baru la bole berjln.x de bius² ye time tu. mcm sis ni die x besa lagi better sis rawat awl².doc tu ada ajar rendam kaki dgn air suam.nanti sis ptng sendiri je.klu nak lg senang bole beli yg foot corn tu kat farmasi die mcm ubat cream sapu.

Foot corn ni. Boleh pergi farmasi minta corn removal kat pharmacist. Ada jenis liquid dan plaster

4mo ago

Corn removal tu tak sakit langsung. Personally saya suka yang liquid. Kalau awak tak buang foot corn tu, nanti lagi sakit. Susah nak jalan. Adik saya hampir nak kena operate (minor surgery) tapi tak jadi. Tertanggal sebelum tarikh operation dia.