EDD 23/10 (sekarang 38w) kelahiran pertama

Ya Allah semakin hari semakin rasa berdebar dalam masa sama saya teruja bakal menimang cahaya mata sendiri. Semoga semua ibu2 disini mendoakan saya (Azzahra Esa) selamat melahirkan anak dengan selamat dan sempurna serta panjang umur kami berdua.🤍 Setakat harini masih takda tanda apa2, cuma perut mengeras on off tanpa sakit, pinggang dan celah kangkang sengal2 cramp pun on off. Walaupun asyik membaca tanda2 bersalin,tetap jugak rasa eh eh betul ke? Eh macamni ok ke😅 confuse kadang2 dengan perasaan sendiri dan susah nak cakap. #firstbaby #ingintahu #firstmom

6 Balas

sma due kita siss☺️🤭sy pun 23/10...now 38 week..bby kerap ii mengeras n ada kluar lendir warna putih telur..itupun tnda ii bersalin ke atau x ya?btw ni firstbaby n sy firstmom..☺️x sabar nk jumpa bby..tpi takut pun ada..hihihi..moga urusan bersalin kita semua dipermudahkan nnti.. Aamiin 🤲

semoga dipermudahkan urusan sis azzahra esa bersalin 😊🤲dpt bb yg comel ... da nak bersalin mmg mcm2 perasaan sis...kiki..yg penting sis prepare baju sis n bb 😊sis jg makan n rehat selagi boleh...hehe da de baby nnt tdo mu xseperti dulu ...hehehe🤭🤭jgn lupe check bb @kiraan bb ok ❤️

2y ago

Terima kasih sis💋🫶🏻 hari2 sy check kiraan baby kadang2 risau bila dia senyap. Mesti kejut dia suruh gerak. Heheh takot.. sis doakan saya ya. Semoga sis dan keluarga dalam barakoh dan dilindungi Allah swt selalu aminnnnn

Sya 27/10 due date...perut skrg asyik mengeras dn bila mengeras tu rsa kt bwh tmpt kemaluan kte tu trbuka besa,tanda2 pn xde lgi,mencucuk2 kt ari2 pn dh rsa,ada ke rsa mcm sya?

2y ago

sama due,saya pun kadang keliru , first baby ,yang mana contraction betul

saya due 26/10 .. first baby sama macam sis .. takde tanda apa2 lagi .. risau juga kadang2 .. bile baby nak kluar 😂

sama due kite sis.. saya kena serah diri sebab gdm on metformin.. dan kite punya simptom tu sama..

sis ada rasa contraction kah?? due kita beza sehari jak😂 due saya 24/10..