Bby xberak da 2hari since bagi bby makan bubur,normalke untuk bby 6m yang baru perkenal solid food?

Xad tanda2 sembelit,ad kentut cuma ubun2 bby lekuk sikit ##ingintahu #pleasehelp #seriusnanya #firstbaby #advicepls

1 Balas

Normal, sbb first time kan trying solid food so perut akan ambil masa sikit utk proses. Next boleh cuba try masak garlic onions sikit dgn kunyit masuk kan dlm bubur biar ada rasa and senang juga perut nak proses. Nanti ibu boleh buatkan susu cair sikit so baby akan berak. Semua ni normal ya sbb first time😊

2y ago

Oh I see, no worries ya❤️