X makan iberet

X boleh telan iberet, since start 2trimester now dh 16w. Asid folik stop since hbis 1trimester, ade apa2 effect pada baby x? Risau jugak tpi baca artikel ckp iberet ni suplemen je #firstmom #firstbaby

3 Balas

Iberet tu penting and support ibu dan baby. Kalau awak tak makan, pemakanan awak semasa mengandung belum tentu cukup zat utk ibu mengandung and development baby. Sebab tu ubat2 yg dr bagi tu penting utk mkn. Kalau takleh telan inform nurse/ dr nk tukar ubat. Apa2 tanya dr. Jgn google semata ya sis.