Just wondering....is it normal to feel warmer in temperature during pregnancy?Not having fever but body and tummy is warm. just concern if baby will b ok? can I say...as long as I'm not having fever myself,even if I feel slightly warmer...baby wun b affected?

68 Replies

hai, mom of four here. expecting our 5th bundle of joy 🙂its normal to feel warmer. badan sedang adjust untuk membesarkan bayi . nanti dah semakin lama, mungkin mummies akan rasa suhu dlm rumah lebih panas dari orang lain. Kalau pengalaman saya,perlukan kipas meja extra khas untuk saya saja okeh selain kipas siling😆sebab kami tiada aircond dulu. ada masa saya akan rasa suasana lebih sejuk dari orang lain.. cuma untuk hati2 ,boleh cek kalau2 suhu badan rasa panas tak turun2, rasa letih sangat dan tak selesa atau menggigil, mungkin demam.