morning sickness

why saya dh masuk minggu ke 6 langsung takde morning sickness, normal ke? saya confused 🥹 yelaa baru jadi first mom

18 Balas

akan datang sis..😅 macam saya dari minggu ke 4 sampai ke 6 stedy lg..tapi masuk je minggu ke 7 dah start bukan takat morningsickness..sepanjang hari punya sickness dah ni..skt kepala, mual, lps makan muntah sekali pakej lengkap..😅 hadapi dengan senyuman sambil mata beair la tahan sakit tu...alhamdulillah..dugaan demi anak..semoga sis dipermudahkan dan jga diri ya..🤲🏻😄

1st & 2nd pregnancy takde alahan apo, cuma banyak kena bed rest. tak boleh nak aktif sangat. 3rd pregnancy ada alahan, mual. semua benda memualkan. masak tapi tak boleh telan. kena beli lauk asing untuk saya. 😅 nak nangis pun ade dengan mual ni, sebab hari ni boleh telan makanan tu. esok tak boleh telan dah..

rezeki masing2 sis..saya xde pun morning sickness tpi evening sickness 🤭 Dari kandungan 4 minggu pun dah xboleh masak.. tpi mmg Ade org yg lgsung xde alahan... don't worry 🥰

sy anak kedua , minggu keenam bukan setakat morning sicknes je . dari pagi sampao ke malam , bawa ke pagi asyik muntahhh aje . anak first langsung tak mabuk .

saya mula² pun pelik tertanya kenapa tak ada,tapi dah masuk 7weeks start dah morning sickness,Allah je tahu perasaan sakit,tak selesa macam2 lah 🤧

Kita sama sis.. Sy dh 7w2d.. Lgsg tiada alahan 😅 dh tnya nurse kk.. Normal ja ☺️alhamdulillah rzki kita tp mgkin 8w ke atas xtahu lg mcm mna

sisss jgn mintak saya ni terkulai dah pg ptg mlm muntah saja + lesu tk larat sampai nk benti keje. now sec pregnancy lg teruk dr first🤮🤮

sy fhm mgkin sis tringin nk rasa sbb frst mom kan..sy pon tringin nk rasa mcm org lain rsa alahan preggy...sbb ttc dh lama😢

kalau takda tu lagi bagus. alhamdulillah 😂 kalau ada penat tauuu.. sebab selera makan pun akan kurang. itu semua rezeki.

sama kita sis. tak ada apa alahan pun .alhamdulillah tapi cik suami pulak rasa loya n muntah 🤣🤣🤣