8 minggu 4 hari

Walaupun dah makan 2-3 jam yg lepas saya akan rasa lapar balik. Rasa lpar yg bukan biasa2 🤧 pakej masuk angin, sebu, tak tentu arah. Kenapa eh mommies? Pernah rasa tak? #pleasehelp #secondborn

13 Balas

Sama, saya pun alami yang sama. Tambah² selalu berlaku kat office, memang tak tentu arah dibuatnya. Gelisah je nak balik cepat². Tapi nasi takleh masuk dan takleh fikir pun pasal nasi. Tapi lapar, dilema betul. Memang tak seorang yang alami camni, ramai juga rupanya. Huhu, semoga kita semua berjaya lalui fasa ni. Enjoy the journey sis

11mo ago

eh sama. xlalu makan nasi n lauk2 kedai. makan yg ringan2 sup2 laksa kuih2 je ok.

tengah alami ni 🥲 . yg saya pulak dhla tak boleh masuk apa2 makanan , bila telan sesuap dua terus loya nak muntahh . tapi lapar balik , tk boleh nak buat apa nak dibiarkan perut tu kosong tk makan pape kesian pulak baby nak membesarr . bila dh makan macam paip air keluarnya 😭

10mo ago

hah kan,, klau kembung perut lagi dahsyat plus lapar.. bila dh makan loyanya xleh thn😬

Saya pun tengah hadap benda ni, kadang kadang sampai pedih ulu hati di buatnya sebab terlampau lapar 🥲tapi bezanya saya lapar nasi😂😂 sentiasa lapar nasi . Walaupun dh makan nasi tetap jugak lapar 😅

11mo ago

Macam tu laaa saya .. setiap 2 jam mesti kena makan 😂

sama laa. nasi xselera pun nk makan. makan sikit pun dh rasa nk muntah. kena mkn benda² ringan je dgn kerap sbb kalau tak memang lapar dan masuk angin.

Normal mommy. Bila mengandung memang kena makan dengan kerap tapi dalam kuantiti yang sedikit untuk mengelakkan masuk angin dan heartburn.

sama laaa 😭😭 lepas makan lapar balik pastu mcm tak makan sehari pulak tu lapar dia aduih , nasi tanak , taktau nk makan apo dah

HAHAAHA saya tengah alami , dengan alah pada nasi .. tatau lah nak telan apa lagi 😆 nasi x leh terimaa ..

saya pun dilema macam tu. asik nak mengunyah je. sy makan kekacang,buah2 ambil biskut atau roti kadang.

sama sis.. sy pun mcm tu.. bru mkn tiba2 lpr.. jd sy sediakan snek untuk isi perut

Sedang mengalaminya. Nasi tak boleh telan 😆. Tapi lapar bukan main.