berpantang

waktu berpantang, berapa lama ya tak boleh mandi rambut ? #SeriusTanya #firstmom

50 Balas

Aik? Saya sampai rumah terus shampoo rambut sis Saya takleh berdiri tegak masa tu saya duduk je sambil shampoo rambut Segar sangat sangat

saya masuk je ward terus mandi wiladah..anak 1st pukul 3 pagi mandi wiladah 🤣.dri dlm wad smpai lah habis pantang hari² cuci rambut dengan syampoo..

tak tahu pulak tak boleh basahkan rambut.. dah nak masuk 4orang anak.. lepas bersalin masuk wad.. mesti mandi.. kebersihan harus di utamakan✨️

saya mandi cuci rambut siap shampoo lagi sis. cuma CL pesan kat saya kalau sakit kepala je jgn cuci rambut basahkan kepala. tak ingat sbb apa.

sy lps beranak terus mandi..kebersihan kn pnting...kdng xprsaan kena darah ka terpegng. peluh2 masa meneran..busuk...sy mndi guna air suam

lepas bersalin dalam wad rasanya terus mandi basuh rambut . tak lalu nak biar sebab kita kuat peluh 😅. kat rumah pun basuh je

saya lepas bersalin dalam ward dah mandi basah kepala . beranak nak teran tu pun peluh dah macam banjir . rimas kalah tak cuci

Busuk la tak basuh rambut bau kepam nanti dgn berminyaknyaa …. Saya dalam wad lagi dh mandi basahkan rambut wangi2 bagai

kenapa tak boleh mandi rambut? serabut lah saya mandi je macam biasa dari first day bersalin lagi.

same. sya czer. dlm wad dh basuh rambut. Mmg jenis hari2 akan basuh rambut masa pantang. klu x. pening. CL pun srh basuh.