Vaksin baby dua kali

Utk Sabah & Sarawak ada bulan yg akan ada dua vaksin kn contoh Sabah waktu 6 bulan & Sarawak waktu 9 bulan. So masa appointment tu, nurse mmg akan jarum baby dua kali pada masa yg sama ka? Yg suda pernah bagi baby jarum, baby ok ka? Risau pula sbb jarum dua kali. Sbb setakat ni jarum sekali setiap bulan pun effect demam, ni kan pula klau mmg dua kali terus. Boleh share pengalaman? Tq. #firstmom ##ingintahu

2 Balas

mmg bagi sekali 2 shot terus. paha kiri dan kanan. mmg ada baby yg akan demam lepas jarum sis. ada juga baby yg xdemam.. mcm baby sy, mmg demam. tym demam tu bg ubat yg nurse bg terus

1mo ago

sy org sabah.. ada juga yg d lengan. ikut nurse tu la. klu xsilap anak qst sy kaki kiri dan kanan. tu pun 8 tahun lalu. ingat2 lupa 🤭

anak sy 1 shot tkde demam, 2 just suam sikit bbrp jam tk sehari pn