Bubur baby

Utk baby 6 bulan baru start mkn, mmg bubur kena blend & tapis ke sebelum bg ke baby? Kalau lenyek2 je lepas masak x blh ea? Sbb xde bajet nk beli blender baru. Blender yg skrg dh guna utk mcm2 dh. #seriusnanya #ingintahu

4 Balas

beli electric chopper tu je sis. kt shopee bru rm14. kt diy dlm rm25 kut ke murah lagi tah. kne tgok sendiri. xyah beli blender pon. sye penah tgok org blend bubur bby dh masak tu guna benda alah tu je. elok je hancur. buat kan khas utk blend bubur die je benda alah tu nnti.

saya blend pakai mini chopper beli kat shopee rm25 pastu blend nasi biasa tanak dlm rice cooker tu ngn sayur air baby tk smpai jd puri halus pun, ada ketul nasi kecik², baby mkn ok 😄

12mo ago

boleh share link shopee tak

blender sy pun sy buat mcm2. boleh je blend nasi anak. dua org dh anak, xpenah beli blender khas baby sbb sekejap je dia makan yg blend ni. dh dekat 7 bulan, buat beras frozen je

Sis sy dlm awal 2 mggu gitu je blend bubur, slebih nya sy buat bubur nasi tu betul2 masak pecah/ lembut elok, nanti senang lenyek2 kan je guna sudu.