37 weeks 5 days

Usually minggu ke berapa bby keluar ye? This is first bby, tak tahu sngat.

2 Balas

Dari 37w ke atas anytime baby boleh keluar. Da fullterm baby. Baby sy keluar 38w. Sy mmg doa keluar by 38w sbb tak larat nk tgu smpi 40w hee. Byk eksesais berjalan tiap hari nk bg bukaan cepat time tu

5y ago

Sy pun 1st bb. Wktu da msk 38w tu sy ckp kat bb, anytime nk keluar, keluarlah, ibu da ready. 38w 5d,keluar tnda darah jam 9am. Gi klinik bukaan br 2cm. Doc kata bole jd esok or next week pun boleh br lahir. Just monitor rasa contraction. Eksesais2 lg kat umah n mkn sedap2 lu hee. Kul 12 Tgh malam tu da xtahan rasa contraction tiap 5min. G hosp da bukak 4cm. Kul 3pagi bukak 10cm. Alhamdulillah kul 3.18am lahirlah putera kesayangan. Just sharing

Kdg2 baby 1st org kate lambat sikit. Ada 40 minggu baru kluar. Tp dh 37+5 tu anytime soon je. Kalau pecah ketuban kena pegi hospital terus