Siapa yang mengurus kebanyakan tanggungjawab rumah tangga sekarang?

Voice your Opinion
Kami membahagikan semuanya 50/50
Salah seorang daripada kami melakukan kebanyakan kerja
Ia bergantung pada hari
Ambil upah pembantu rumah
Kami masih cuba memikirkannya

1229 respon

30 Balas

berbagi juga sebab sama kerja, husb cuci baju, masak nasi, sy pula masak lauk, kemas rumah. jaga anak lebih kpd husb sbb nak jaga bonding

alhamdulillah sama2 buat. sbb sy sendiri tgh recovery drpd darah beku + tgh mengandung, syukur suami ringan tulang tolong mana yg boleh.

suami byk membantu.. 70% hal rumah, kemas, baju, smua suami settlekan.. alhamdulillah..sy cuma part masak dan anak2 sy uruskan..

sy duduk dgn family , jd saya buat semua . klaw duduk dgn suami bila sy baring ada yg x puas haty . jd sy baik diam

pjj.... brgantung jgk klau moOd ok n larat buat ja... xlrat tnggu suami balik baru suami buatkan kija umh....

Household chores, suami yang uruskan. Play area saya kat dapur je. Hal anak sama-sama. 🤭

Kebanyakan suami yang buat.. Saya cuma memasak sahaja.. Kalu x larat, membeli kat luar..

hanya mampu tersenyum baca semua comment orang,semoga saya kuat!

4w ago

sma lah sy

sendiri... suami kerja kt laut belayar 6 bulan sekali baru blik 🥲

hmm setakat ni rasanya sy yg buat semua🤣🤣