Penjagaan gigi anak

Uolls, anak saya dh naik gigi seawal 6bulan, boleh share tak macam mana penjagaan gigi dia dan mcm mana nk train dia utk gosok gigi, anak saya sekarang bru 9bln, gigi dh 5 batang, blh share tak? #newmom1stbaby

3 Balas

Nt bwk ank klinik gigi.. Nt dia sapu gel kt gigi.. Ank sy dri kecik smpai skrng dia da 4thn,sy yg gosok gigi dia.. Dia pndai gosok tpi biase la bdk xbersih😂😂... Alhmdullah setiap kli cek doc gigi.. Doc kata gigi ok xde rosak.. Doc kata jgn bgi dia sndiri gosok.. Dia suh mak gosokkn.. 😆😆

5mo ago

Yup

6 bulan dh blh checkup gigi ank kt klinik gigi sis. Nnti ad sapu something kt gigi dia, lupa nama ap. Masa checkup ank 6bulan gigi dia bru je spotting gitu. So tk buat masatu. Ni pun next checkup lg 6bulan. Nnti checkup, blh mntk doktor explain cara jaga gigi, nk train mcm mana.

anak sye pun tmbuh gigi mse 6 bln.. 10 bln da 8 btg gigi.. bli toothbrush brand pigeon ade ikut stage umur.. ubt gigi pun pigeon gak.. gosok gigi 2x sehari tyme mandi..