Alahan 😵‍💫

Untung nya mommies yg takde alahan , sy dari 3w tahu pregnant sampai lah keharini dah 10w ++ masih alahan terukkk . - muntah (setiap kali makan) -mual -senak -pedih ulu hati -loya -kembung -sakit kepala -sesak nafas -mengah -muntah darah -hilang selera makan -cirit birit (awal kehamilan) -sembelit (7-9w) Dah cuba mcm2 jugak minum jus mamariam , pegi hospital , drip air , makan ubat (doc bagi) tapi tahan sekejap je 🥲 Redha jela kita yg nk mengandung , Allah dah bagii terima jela . Mommies boleh kongsi pengalaman masa alahan tak kot ada cara nk kurangkan salah satu rasa dekat atas 😩 #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

Alahan 😵‍💫GIF
49 Balas

Allahu ..sbar taw sis ..setiap org pregnant dugaan dia berlainan,sy alhamdulillah stakat nie 5hari je alahan muntah msa 7w..hrap2 xde alahan dh lps nie

sabar sis. Sy 7bln alah lagi. mkn muntah. taleh mnum air masak . air masam2..buah buahan. Sy cuma pkir kalau Sy terok Ade org lagi terok. bertabah lahhhhh.

2y ago

InsyaAllah , bertabahla .

sy dh 36w pon masih muntah.. gastrik plak pantang slh time makan or slh makan mknn pedas kompem kene.. kadang2 mcm selang sehari kene..

ya Allah..alahan awk semua Sama MCM sy skrg..sy dri 6w smpai skrg dh 9w tak hilang jgak LG .pling tak boleh than sakit kepala Tu..

pregnant sulung (girl) cuma alahan mual dgn pening jer...pregnant kedua (boy) dgn ketiga (boy) Alhamdulilah tkde alahan

Sis nak tanya .. cirit birit masa awal kehamilan tu mase bape weeks ? Sye pun kerap g buang air besar tapi x cirit cair tu

2y ago

Ohhhh patut lah .. Sye Engt saye salah makan ke . Kalau normal x pe lah . Risau jgk . Tq sis☺️

saya pon same... alahan teruk sampai kejang saraf sebab kurang air dalam badan. tambah dgn kencing Kotor nye lagi..

Sabar yea sis. Saya sampai 20weeks alahan. Saya muntah darah pon ada. Semoga dipermudahkan untuk sis 🌹

sama sy 7 minggu teruk alahan x bole bau nasi n bende yg di tumis2... rse x bermaya ja skarang... huhu

sy dri mula smpei skrg 21 mggu msih alahan sis.. 🤣 cuma selera ada brtmbah sikit lah..