First time dgr jantung baby dlm perut..

Untuk pertama kali, Allah kurniakan rezeki mengandung walaupun saya obesiti 114kg...alhamdulilah.. Rasa sebak sgt dengar jantung baby buat pertama kali... Ada tak ibu2x yg obesiti bersalin normal? Susah kan nk jaga makan terutama kalau ada gdm😅#ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #firstmom

1 Balas

Insha Allah boleh awak bersalin normal kalau x de masalah apa2 kpd mommy & baby. Ramai je ibu yg obese dlm nie bersalin normal. Termasuk sy sendiri. Ye betul kena jaga pemakanan saja lah bila dh ada gdm. Jgn mkn manis2 everyday. Kena disiplin kn diri. Ada baby dlm perut, kena jaga betul2. Alhamdulillah sy x de gdm. Awak boleh juga pergi morning walk / evening walk everyday untuk kekal aktif.

2y ago

Tq share sis... Semoga dipermudahkan segala urusan kita...