ada tak ibu2 kat sini pernah alami anak meneran sja nak berak. tapi x keluar2. da 3 hari mcm ni.

6 Balas

ada.. baby saya baru 2 bulan.. 3 hari dia x berak.. mmg normal utk baby.. tp, baby saya dh smpai tahap kentut dia berbau poop.. muka berkerut teran berak, sekali keluar kentut je.. 'uh-uh' tu mmg membantu giler... saya dukung dia atas bahu, tnggu dia meneran then, saya ckp 'uh-uh'.. mmg puas tgok dia berak time tu.. tu pn saya terbca dkt tiktok yg psal 'uh-uh' tu..

sis kerap buat urutan perut, n exercise kaki bby. contohny bgkok kaki ke dada. sis bole tgk utube utk kurangkn colic bby. then kena pantau klau bby minum fm takut xsesuai susu

perut baby keras tak? baby meragam x? baby minum susu apa?

9mo ago

cuba buat urutan iloveu, cycling dn urutan dkt tapak kaki baby.

dia nangis tak ? risau sembelit je

9mo ago

kadang dia nangis masa meneran tu. da bawa g hospital. doktor kata normal. tapi kesiannya baby meneran sambil nangis. smpi peluh2 dia

Selalu urut perut baby

tak pernah