tadi makan folic acid dgn vitamin b tu saya muntah trus perlu mkn ubat tu lagi sekali ke ? 😭😭 risau

ubat folic acid dgn vitamin b complex tu saya baru je telan lepastu tiba2 termuntah 😭 nak kene makan lagi ke ubat2 tu ? risau pula folic acid dgn vit b tak cukup sbb muntah kn balik #firstmom #pleasehelp

3 Balas

Hai sis. Ya jika baru telan terus muntah perlu makan balik. Sebab zat ubat tak sempat menyerap lagi dalam badan. Yang saya pernah makan folic acid begitu lah. Sis boleh tanya pada nurse yang check sis untuk lebih kepastian