Folid acid perlu makan ke?

Tunggu masuk 8 week baru nak pergi kk , so sekarang perlu makan ke folid acid, brand ap yg elok?

4 Balas

once ttc dh kene start consume folic acid.tp xtau xmkn xpe la....tp plg pntg once tahu je preggy,start terus mkn folid asid..sy beli appeton.apa brand folid acid ok je..npe x g kk awal je..dpt pntau awal amd ubat awl.

1y ago

Tak ttc pun sbb tu awl2 tk mkn folid acid . saya delay period 3hari . check pregnancy test double line . check pakai clear blue alhamdulillah result pregnant. bila call kk suh tunggu 8weeks baru pi buka buku . terima kasih awk respons 💕 Kejap lg saya beli folid acid terus .

ye wajib makan folic acid bila dah pregnant. nanti nurse akan bagi vitamin iron sekali la. sehari makan sekali tanpa skip.

12mo ago

okay awak . terima kasih respons 💕

Once dah tahu pregnant kena cepat2 makan.

1y ago

Haah awk. Apa2 brand pun ok. Elok consume yang 5mg punya.

Brand apa pun takpe janji makan

1y ago

means skrg kena makan la ye ?