Surat Beranak

tumpang tanya .. sya skrng ni pregnant dan bulan 12 atau bulan 1 tahun dpn baru kluar surat ceraii .. tp sya mngandung ni bukan anak laki sya yg sya kahwin tu tp anak boyf sya sbb sya dgn suami dah berpisah 4tahun cuma surat cerai tu bulan 12 atau 1 ni baru siap sbb sblm ni dokumen tdk lengkap jdi proses lambat .. nanti surat branak anak sya yg bakal lahir mcm mana ya .. adakah anak sya akan bin / binti bekas suami sya ? mohon bantu siapa yang tau .. atau sya boleh buat surat branak ibu tunggal sbb sya kena daftarkan d hosp kerajaan dalam buku klinik sebagai single parent .. #mommybuntu

1 Balas

mana boleh letak nama suami kalau dh bercerai walau takda hitam putih lg. tetap haram. and anak tu pn di luar pernikahan. tetap haram utk di bin/binti sapa2 sbb tidak sah taraf. buat surat beranak as single parents jela nnt supaya kita pun tak berdosa bin/binti nama anak ats nama bekas suami utk kegunaan masa depan

3y ago

oh , sebab klau ikut surat mahkamah sya dgn suami suda berpisah 4tahun .. kmi berpisah sndiri dan sya ada cba urus cerai tp bekas suami tdk bagi kerjasama , dn bulan 9 tu mahkamah dah kluarkan surat cerai tp tu la tdk tau knpa lambat mau tnggu bulan 12 atau bulan 1 .. klau jpn bagi sya buat surat branak single parent , tu suda cukup bagus sbb sya mmg tdak mau ada apa2 yg berkaitan dgn bekas suami lg ..