Tanda- tanda nak dekat bersalin

Tumpang tanya, saya tiada keputihan sebelum ni tapi sekarang dh masuk minggu ke38, keputihan tiba-tiba ada. Adakah ianya tanda nak bersalin dan adakah ianya normal? #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing #seriusnanya

1 Balas

Kalau mucus plug (lendir tebal wana putih kekuningan campur darah kdg2), maksudnya tanda nak bersalin. Ibu check discharge keputihan mcm mana tu, adakah sama mcm I describe tadi or sometimes keputihan biasa je kdg2 akan keluar kalau kita banyak berjalan penat juga, depends. Ibu observe dulu badan and discharge ya.

2y ago

Ohh, maybe mucus plug. Ibu boleh ke hospital dulu utk check bukaan cervix😊