Perut sakit

Tumpang tanya ibu2, saya dah seminggu haid lambat, dah cek positive, tapi saya tak berani nk cek lagi kat doktor sebb pernah kantung kosong tahun lepas..takut frust.. so ingat nk tunggu 8 minggu.. tapi skrg perut sakit2 normal ke tu ya? Dulu mcm tak sgt, pastu macam cucuk2 mcm ngilu pun ada, time ada time, perlu kah saya jumpa doktor?

3 Balas

Saya bulan 4 hari tu gugur kantung kosong, masa tu dah week 12. Ni saya prgnant balik baru 5 weeks, saya pun tggu weeks 8 baru nk scan, tapi mak saya suruh g awal, sbb saya ad history gugur tu. Prganant hari tu saya kerap cramp perut, tapi prgnant kali ni jarang dan tak ada spotting, sebelum ni tiap2 hari spotting. Kalau awak sakit boleh je ke doc, doc akan advise ap ke.

2y ago

Semoga baik baik saja ya sis🥰

Sama la dgn sy sis. Sakit mcm senggugut. Sy pon menanti 8week baru nk g klinik. Dri pembacaan usually diorg kata normal sbb rahim tgh mengembang. Kalau sis risau, mgkin boleh refer to klinik.

2y ago

Selalu kite cek kat toilet ada darah ke tak, Alhamdulillah takde, nervous nye nk tunggu lagi 4 minggu hehehe

Klu xde turun spotting, ok saja. Limit yr activity, folic jgn lupa & jaga mkn minum.