Ruam ke?

Tumpang tanya, biji2 ni ruam ke eh? Dan camne cara nak hilangkannya..

Ruam ke?
9 Balas

Nanti dia hilang sendiri. Anak saya pun macam tu, masuk 3minggu baru hilang, sebab panas je sebenarnya. Saya selalu letak kipas kecik hala kat dia. Untuk elakkan dia berpeluh, tapi kipas kecik tu angin sepoi2 bahasa jelah, asalkan ada angin. Kalau tak ruam tu makin menjadi2. Alhamdulillah sekarang dah okay

Aah ruam.. biar jangan usik. Nanti dia hilang sendiri, baby dalam pantang mmg akan ada ruam mcm nie sbb cuaca. Baby saya ari tu pun mcm nie lama2 hilang. Kalau blh sabun mandi dia pkailah yg ph kurang like sebamed or cetaphil moustirising and bath.

Jgn pkaikan baju tebal masa siang2 lagi2 kalau suhu dan cuaca pnas masa tu..bgi pkai baju yg nipis je..romper pun ok..lagi satu masa baby tdur pkaikan ubat ruam..sy guna najlaa..balm baby..dua hri guna dah hilang

Anak sy baru lahir pn camni.. lagi banyak and besar sikit. Sy hari2 letak tepung ubi. Alhamdulillah lama2 kurang and hilang. Licin.

Yup ruam. Biarkan je. Tu maybe sbb panas baby berpeluh. Mcm anak sye kalau panas berpeluh akan naik ruam

Kalau org tua dulu2, letak tepung ubi. Insyallah ok. Awak ada mkn bende2 panas ke?

Baby saya pun macam ni sis..saya letak bedak jer lama2 hilang sendiri sis...

Cuaca panas sgt..nnt ilang sndri

Letak bedak sjuk..