What do you use to treat a diaper rash?
Voice your Opinion
Creams
Ointments
Medication
Nothing

6814 responses

97 Replies

Hai ibu². Anak saya dah masuk 3bulan baru lepas inject... Dah berapa hari lepas tu anak saya banyak nangis pula tapi takde demam tak apa pun Alhamdulilah. Ada ke ibu² mcm anak saya? Berak pula kekadang 1 - 2 hari tk berak lepastu baru berak tapi perut tak kembung pun... Saya tanya nurse, dia ckp tu normal je...

9mo ago

Kalu anak puan menyusu badan seminggu takberak pon normal je

Semasa berpantang mil yg handle baby, then mil sapu ni petroleum Jelly ( Mil beli di Watson berdekatan) Alhamdulillah beransur reda diaper rash baby sy .. Ruam panas di leher pn ( leher anak berlipat ) beransur reda , dan sapu kulit bermasalah spt di muka haritu naik mengelupas ibarat mcm kulit melecur.

Waktu bersalin dapat trial pack Cetaphil utk diaper rashes. Sgt berkesan ya. Sekali sapu je, bila nak tukar lampin seterusnya dah lega. Pastikan punggung kering waktu nak pakaikan pampers

helo momy.. anak saya masuk 3bulan ni normal ke tak kuat kencing sblum ni tukar pampers 6kali sehari full .. tapi skrg 4/3 ja shari tu pun tk full risau la adakah tu normal?

saya pula suka guna bedak baby zhulian yang warna kuning tu. Tekstur bedak halus, wangi. bukan diaper rash je hilang, kalau ruam susu kat pipi, sehari je boleh hilang 🤍

Pakai sudocream je. Anak sy kulit mengelupas sebab tak serasi pakai drypers. Pakai Sehari terus dah elok

Will consult doctor first on what ointment is suitable. Subsequently will just use that

Sudocream the best . Kalau musim panas anak ada ruam boleh letak juga cepat je hilang

Minyak zaitun original.. Sgt membantu.. Mlm sebelum tidur sapu, esok da mostly baik..

so far..Bepanthen yg tbaik untuk baby saya.