salam, hb nurse kk akn check tiap kali p checkup ke?

tp hrni sy checkup nurse tkde amik hb pulak.. ni br scnd checkup #anakfirst #18_Weeks

7 Balas

Samalah sis . Sy pun dah bape kali check up kk . Takde pun dia amek darah utk tgok hb . Sy pun pelik . Ramai sy tnye pengalaman ibu2 mengandung diorg kata setiap kli cek up mmg amek darah . Tp sy xde pun nurse buat . Dia amek sekli je masa nk buka buku . Lepas tu takde dh . Tak tahu lah mcm mana dia buat kerja . Mybe dia tgok result yg mula2 tu hb ok kot . Tu yg dia tak de amek bacaan hb lagi ..

2y ago

pelik juga misi awak, rasanya mmg tiap bln wajib amik sbb hb kita ni turun naik, saya masa buka buku dulu 14.9 lepas tuh turun 14.2, 13.8 etc semua. tapi maybe diorg guna cara lain kot.

setiap Bulan nurse akn suruh ambil darah cek Hb. kalau x ambil meby dia lupa. biasanya Lepas smpai klinik, mintak Terus borang ambil darah cek Hb Dari bilik nurse. results kalau ok nurse xkan call, Terus ikut appointment next month. kalau Hb X ok, nurse Akan call & cek Hb tiap 2mgu.

Cuba nengok dlm buku pink, yg colum hb tu dia tulis apa. Sebab setiap kali checkup dia akan tulis kan. Sebab sy pun baru second checkup. Ada check hb.

2y ago

dh tgk, mmg dia tinggal kosong

ye setiap kali checkup akan check hb… pelik juga kalau tak check tu.. better tanya balik nurse tu… mgkin lain kk lain prosuder dia

patutnya tiap bulan sbb tiap bulan akan ambik darah. result hb akan keluar skali. ke nurse awk lupa tulis?

2y ago

sy last wk baru 2nd appt mcm sis tp nurse mmg ambik darah mcm 1st time. sis pegi kk kan? dorg xde instruct ke utk pegi ke bilik ambik darah/tegur kalau result darah xde? pelik la kk tu 🤔kk mana ye

setiap bulan dorang akan ambil

tiap bulan diorg akan amik ,