TOLONG SY!! BABY RASH/RUAM LAMPIN

tolong sy, anak sy dah seminggu naik ruam lampin sgt teruk..kulit dah merah n melecet..dah 2 klinik pergi still xok..pls suggest any cream..or anything ape perlu sy buat..help me..kesian anak sy 😭😭😭😭😭#firstmom #seriusnanya #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

TOLONG SY!! BABY RASH/RUAM LAMPIN
77 Balas

Bahagian kemaluan anak kena selalu kering. Means kena selalu tukar pampers atau jika awk rajin, boleh selalu off-pampers bg ada pengudaraan keluar masuk di bawah tu. Nanti anak akan lega dan rashes hilang sikit2. Krim2 untuk rashes pun semuanya jenis yg kalis air. Tujuan krim tu untuk elakkan kawasan bawah tu lembab. Jd kalau nak guna kaedah tanpa krim, boleh pantau tahap kelembapan bahagian situ.. kena selalu kering