TOLONG SY!! BABY RASH/RUAM LAMPIN

tolong sy, anak sy dah seminggu naik ruam lampin sgt teruk..kulit dah merah n melecet..dah 2 klinik pergi still xok..pls suggest any cream..or anything ape perlu sy buat..help me..kesian anak sy 😭😭😭😭😭#firstmom #seriusnanya #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

TOLONG SY!! BABY RASH/RUAM LAMPIN
77 Balas

anak saya guna cream ni. sesuai sangat. dalam 3 hari dah surut. make sure lepas mandi atau basuh berak lap bagi kering. pastu kalau tukar lampin sebab penuh saya basuh dengan air .

1y ago

saya pon pakai yang ni untuk baby , ok sangat .. stop wet tissue , basuh pakai air je lepasni .. semoga baby cepat sembuh ye .. amin ya mujib

anak Sya pun dlu MCM ni.tpi Sya guna kan lampin yg longgar sikit.dan asal Sya tukar lampin Sya guna kan air panas2 sikit .lepas tu Sya x guna kan apa2 creamy atau bedak.....cuba buat MCM tu hanya guna air panas2

sian dia.. selalu tukar lampin dia sis.. jgn biar penuh .. kalau lmbt tukar selalu nya kena mcm tu.. try guna cream (charm baby) ank sy guna cepat je baik.. ataupun guna cream brand anakku (baby nappy cream)

tukar diaper every 3 hours once sis. pakai offspring brand. then use diaper cream buds. my daughter had worst then your baby. but after few use, it was all ok. don't worry. everything will be alright.

Tukar pampers secara kerap. 3 jam sekali. Sy pakai sudo cream. Sbb mmg ank sy tk boleh pnas. Asl pnas je pampers tk penuh pun naik ruam. Klau bdan baby dh melekit x selesa, sis mandikan je.

1y ago

wc

klu nk hilangkn ruam tu,sis cuba pakai je tepung ubi,sapu celah peha bby,tpi jngn terkna bhgian sulit bby.ank2 sya tkpernh pakai cream ape pun..hnya tepung ubi je n tk pernh jdi mcmni..

ank sy pernah macam ni. sy xpakaikn pampes.. pakaikan seluar saja yg lembut. jgn letak bedak .. pastikan dia sentiasa kering sahaja. kalu baby berat bilas guna air, jgn lap guna tisu basah..

Tukar pampers cotton, nak murah blh try molfix. Anak sy pernah kena dulu. Bila kencing kena lap ngan cotton basah dan keringkan baru sapu sudocrem. Semoga anak cepat sembuh

Tukar size pampers. Everytime lepas mandi pakai sudocream. Saya walaupun anak tak ada rashes saya pakai je sudocream tu. So far belum pernah kena ruam atau melecet lagi

Cuba sis tepek tepung kanji/ubi tanpa dibancuh. Buat mcm bedak. Inshaa Allah baik. Biasa org tua2 dia pakaikan itu je klu kulit ank merah2. Sy pun pakaikn utk anak jgk.